När Almtunaspelarna satte sig på bussen för fredagens match mot Västerås gjorde man det utan Guter som redan alltså lämnat laget.
Uppgörelsen mellan spelaren och Almtuna blev klar sent på torsdagskvällen. Den innebär att Djurgården övertar Guters kontrakt, som går ut den sista april, och därtill har Guter betalat Almtuna en summa för att få gå.
– Det är ekonomiskt fördelaktigt, men sportsligt är det negativt, säger Öhrstedt som uppger att han redan tidigare under säsongen fört samtal med Guter om dennes flyttplaner.
– Jag har haft en dialog med honom även tidigare och då har jag övertalat honom att vara kvar.

Med tanke på att forwarden är, tillsammans med Daniel Hermansson, målbäst i Almtuna denna säsong med 15 fullträffar är det ett tungt avbräck för Ais som kämpar för sin överlevnad i allsvenskan.
– Jag hade gärna haft honom kvar. Men han ville verkligen inte vara kvar och kände sig inte motiverad, säger Öhrstedt.
Det gick inte att tvinga honom att vara kvar?
– Nej, och jag tycker inte att det hade varit rättvist mot Almtuna.
Varför ville han lämna laget?
– Det vill jag inte gå in på, mer än att det är dröm för honom att spela i Djurgården.

Almtuna är som bekant ekonomiskt pressat. Frågan är om man har råd att använda ”Guter-pengarna” till att förstärka laget.
Hur är din känsla, kommer du att kunna värva något före 31 januari (sista övergångsdatum)?
– Det hoppas jag, men det vet jag inte. Men det finns ingen uppsjö av spelare och det måste vara någon som passar in och tillför något, säger Öhrstedt.

Guters sista match i Almtunatröjan var i tisdags – mot just Djurgården. Guter har representerat Djurgården även under junioråren.