I fem år har Martin Öhrstedt varit sportchef i Almtuna. Under delar av den här tiden har han varit tjänstledig från Räddningstjänsten i Märsta. För bara ett par dagar sedan lämnade han ett besked till sin gamla arbetsgivare att han kommer tillbaka.
– Jag var tvungen att ta ett beslut före den sista januari. Antingen fortsätta att jobba heltid i Almtuna och säga upp min tjänst på Räddningstjänsten eller gå tillbaka till brandkåren.

Marin Öhrstedt valde det senare.
– Det är ingen hemlighet att vi har haft en jobbig säsong ekonomiskt. Framtiden känns osäker. Jag är övertygad om att vi klarar oss kvar i allsvenskan, men det finns ju inga garantier.

Öhrstedt är tjänstledig från Räddningstjänsten fram till sista april.
– Men jag är redo att säga upp mig tidigare än så för att spara pengar till klubben. Jag har meddelat Räddningstjänsten att jag kan börja jobba tidigare, men jag har inte fått något besked därifrån ännu.

Hur Almtuna kommer att agera är inte klart.
– Vi får väl se om det blir någon fortsättning för min del, säger Öhrstedt, som under sina första år både jobbade på brandkåren och skötte delar av sportchefsuppgifterna åt Almtuna.
– Jag har haft en jättebra dialog med föreningen under hela den här tiden. Om Almtuna kommer att ta in någon annan på min plats vet jag inte, säger Öhrstedt.

Den närmaste tiden är mycket viktig för Almtuna – inte minst när det gäller att bygga nästa säsongs lag, som är sportchefens uppgift.
Ska föreningen ersätta Öhrstedt bör det ske ganska snabbt. Det blir svårt för en helt ny person att komma 1 maj och börja från noll att skapa ett eventuellt allsvenskt lag.