Han har tagit kliv varje säsong och väntas bli ännu bättre den här säsongen. En av hemligheterna är att ännu mer tid har lagts på att öka muskelmassan i gymmet.

– Det stämmer bra. Jag har gått upp fyra kilo och har tränat på bra under sommaren, säger David Thorén.

Vad har du för nytta av det?

Artikelbild

| Kalle Mårtensson.

– Jag behöver gå upp. Jag väger bara 84 kilo (187 cm) och skulle vilja gå upp lite till, men det gäller att ta det successivt. Jag är ung fortfarande, säger den 19-årige förstaårssenioren som fyller 20 i november.

Mot Tellus var matchen i stort sett avgjord redan efter den första halvleken i och med hemmalagets 5–0-ledning. Till sist blev det 6–1 och andra raka segern på försäsongen för Sirius. I den första matchen i helgen blev det seger med 5–4 mot allsvenska Ljusdal.

– Första halvlek gjorde vi riktigt bra. Sedan var det lite sämre i början på andra, men efter en timeout (efter 60 spelade) fick vi i gång spelet igen, säger David Thorén.

Vad säger du om din egen insats?

Artikelbild

| Markus Kumpuoja.

– Den var helt okej, även om det var lite trötta ben från helgen, fortsätter Thorén som spelade två landskamper med P21-landslaget mot Finland.

Vad ska man ha för förväntningar på Sirius i år?

Artikelbild

| Janne Rintala.

– Vi har inte satt upp någon riktig målsättning än, men vi vill spela en rolig bandy med mycket bollinnehav. Det ska vara roligt att titta på oss.

Lars Fall (stukad fot), Jimi Heinonen (sjuk) och Stefan Tranblom (sjuk) kom inte till spel för Sirius mot Tellus.

Nästa träningsmatch för Sirius är hemma mot Broberg 21 september.