Publicerad: 2013-02-02 19:49, senaste uppdaterad: 2013-02-02 19:02
Läs upp

På väg mot slutspel - då kom raset

BASKET.Ledning med tolv poäng inför avslutningsperioden, då rasade allt för Sallén som även förlorade matchen med "uddamålet".
– Vi tappar självförtroendet i slutet på tredje perioden, säger coachen Jenny Håkansson.

Matchfakta

Järfälla–Sallén 63–62
(10–19, 12–12, 21–25, 20–6)
Poäng, Sallén:
Agnes Nordström 23, Kristina Tattersdill 12, Erika Valek 8, Elin Gustavsson 5, Sofie Persson 5, Helena Kjellgren 4, Camilla Fagerberg 3, Johanna Alexandersson 2.Sallén fick en drömstart i nyckelmatchen borta mot slutspelskonkurrenten Järfälla. Ledning med nio poäng (19-10) efter den första perioden, en ledning som stod sig även i paus efter en riktigt bra halvlek av Uppsalalaget.
– Jag är väldigt nöjd med vårt försvarsspel i första halvlek, men även i anfallet tycker jag att vi har bra driv i spelet, säger coachen Jenny Håkansson.

Sallén vann även den tredje perioden, med fyra, och med tolv poängs ledning inför avslutningsperioden såg slutspelsplatsen ut att vara säkrad.
Då kom raset för Sallén som inte mäktade med att göra poäng framåt. När sedan hemmalaget fick igång sitt skytte var det plötsligt match. Slutet blev dramatiskt, men det var hemmalaget som fick jubla efter uddamålssegern (63–62).
– Vi tappar självförtroendet i slutet på tredje perioden, och det följer oss med i den fjärde också Vi blir stillastående och ingenting händer framåt. Det viktiga är dock att vi fortfarande har inbördes på Järfälla, det kan bli avgörande i slutet, fortsätter Håkansson.

Bara två matcher återstår, borta mot Norrköping och hemma mot Visby. Hur viktig kan matchen mot bottenlaget Visby bli för er?
– Den kan mycket väl bli avgörande för oss. Men först ska vi möta Norrköping, en match vi vet kommer att bli väldigt tuff. Sedan gäller det att ladda om inför Visby.

Av: Magnus Jansson Klarin sport@unt.se

"AIK ett uppdrag, Sirius är känslor"
FOTBOLL: I det fjärde avsnittet av podcasten Fotbollsbloggen stoppage time berättar Sirius vd Ola Andersson att han nyligen har gått upp i en heltidsanställning i klubben från en på halvtid. Andersson berättar vidare om hur han ser på Sirius säsong så här långt, sin egen yrkeskarriär och svarar – utifrån sitt perspektiv – på frågor som rör Sirius framtid för herr- och damlag samt ungdomsverksamhet.

tierp arena
Bild: Pär Fredin
Foto: Pär Fredin/ArkivbildJoel Norman fortsätter i den blåsvart-randiga tröjan.

Joel Norman väljer Sirius

Tror du att Patrik Nilsson spelar i Sirius nästa säsong?

fredag 25 april

V75:
Stefan Bergström lämnar de senaste tipsen inför V75 på Åby.

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


bil-tester

Läs våra senaste bil-tester

fredag 25 april

V75:
Stefan Bergström lämnar de senaste tipsen inför V75 på Åby.


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »