Sallén fick en drömstart i nyckelmatchen borta mot slutspelskonkurrenten Järfälla. Ledning med nio poäng (19-10) efter den första perioden, en ledning som stod sig även i paus efter en riktigt bra halvlek av Uppsalalaget.
– Jag är väldigt nöjd med vårt försvarsspel i första halvlek, men även i anfallet tycker jag att vi har bra driv i spelet, säger coachen Jenny Håkansson.

Sallén vann även den tredje perioden, med fyra, och med tolv poängs ledning inför avslutningsperioden såg slutspelsplatsen ut att vara säkrad.
Då kom raset för Sallén som inte mäktade med att göra poäng framåt. När sedan hemmalaget fick igång sitt skytte var det plötsligt match. Slutet blev dramatiskt, men det var hemmalaget som fick jubla efter uddamålssegern (63–62).
– Vi tappar självförtroendet i slutet på tredje perioden, och det följer oss med i den fjärde också Vi blir stillastående och ingenting händer framåt. Det viktiga är dock att vi fortfarande har inbördes på Järfälla, det kan bli avgörande i slutet, fortsätter Håkansson.

Bara två matcher återstår, borta mot Norrköping och hemma mot Visby. Hur viktig kan matchen mot bottenlaget Visby bli för er?
– Den kan mycket väl bli avgörande för oss. Men först ska vi möta Norrköping, en match vi vet kommer att bli väldigt tuff. Sedan gäller det att ladda om inför Visby.