Fotboll

Magnus Pehrsson var under måndagen tillbaka i Uppsala. Senast han var här tränade han Sirius. Nu kom han till den allsvenska upptakten tillsammans med Markus Rosenberg och ett skyhögt favoritskap.

– Vi har sålt 12 000 årskort så det är bra drag i stan och när det gäller Sirius har vi ju mött dem och de var spelskickliga och jag tror väl att varken de eller andra lag kommer gå på offensiven när de kommer till oss, säger Rosenberg som känner sig i toppform trots att målen har uteblivit på försäsongen.

Nya tränaren Magnus Pehrsson känner av trycket och trivs i rollen och har sin bild ganska klar över Sirius.

– De har hela tiden varit tydliga i sitt sätt att spela fotboll och har en stark tro i sitt sätt att träna, spela och rekrytera och där finns det stora likheter hos förra säsongens nykomlingar som ändå klarade sig relativt bra.

Han fortsätter:

–Sirius är duktiga på att styra matcherna med ett lägre försvarsspel och försöker vara kompakta och med ett bra omställningsspel. De är skickliga i att få motståndarna frustrerade.

Kommer Sirius klara sig kvar?

– De kommer vara ett av de lagen som på förhand får det svårt och måste fightas hårt för att hålla sig kvar då de inte har så mycket erfarenhet från allsvenskan och det är ett steg upp. Men. Jag tror att det finns förutsättningar då man under så många år varit framgångsrika med sitt eget spel och inte bara spelat på motståndarnas misstag.