Det var i slutet av en match i Roslagscupens P10-klass som ungdomsdomaren kände sig så hotad efter att ha utsatts för flera verbala påhopp från en förälder att han valde att avbryta matchen.

Roslagscupens tävlingsledare Nils-Ragnar Jansson bekräftar UNT:s uppgifter, men hänvisar till Almo BK:s cupledare Håkan Davidsson som var på plats under den aktuella händelsen.

– Det var i slutet av matchen som en förälder uppträdde osportsligt gentemot domaren. Föräldern blev tillsagd att lämna planen av domaren, men vägrade och därför avbröt domaren matchen, säger Håkan Davidsson.

– Domaren hade pondus och gjorde helt rätt. Han var förstås lite skärrad efteråt, men han fortsatte att döma under cupen. Vi stöttade honom och stod bakom hans beslut till hundra procent.

Händelsen är en baksida av en stor cupfest.

– Hela cupen har hållit en otroligt bra nivå och det var lite synd att lagets ledare inte tog tag i problemet på ett bättre sätt i detta fall. Under de tio, tolv åren vi har arrangerat Roslagscupen har stämningen på och utanför planen gått till det bättre ledare emellan, men här är det en förälder som inte förstår att det är barn som leker, säger Håkan Davidsson.

Roslagscupen spelas varje år i juni i Östhammars kommun och arrangeras av Almo BK, Films SK, Gimo IF FK, Hargs IK, IFK Dannemora/Österby, Norrskedika IF, Olands FF, Upplands-Ekeby IF och Östhammar SK.

Fotnot: Barnen på bilden har ingenting med händelsen att göra.