Det har genom åren varit många spännande matcher, både i elitserien och i slutspel. Denna säsong är förutsättningarna helt annorlunda för lagen. Tierp krigar om en plats bland toppfyra i tabellen medan Sollentuna kämpar med Vingåker om att knipa den åttonde och sista kvartsfinalplatsen.

Sollentuna, som spelade SM-final våren 2011, satsar denna säsong på ett ungt lag, med enbart egna spelar och utan några utlandsproffs i truppen.
- Jag är inte speciellt överraskad över vår tabellposition däremot hade jag nog trott vi skulle ha tagit fler poäng. Men resultaten under säsongen vittnar om att vi inte räckt till när vi mött de bästa lagen i serien. Utan några proffsspelare har man svårt att kunna hävda sig helt enkelt, säger Sollentunatränaren Lars-Göran Eriksson.
- Jag tycker att det är roligt möta Tierp. Det har nog att göra med det råder en kamratlig stämning efter matcherna. På planen handlar det dock om mycket känslor. Jag tror också det är Tierp som spelar under störst press. En bonus för oss om vi tar poäng, fortsätter Eriksson.

Det var med nöd och näppe som Tierp vann hemmamötet mot Sollentuna i elitserien med 3-2 efter 15-13 i avgörande set.
- Sollentuna spelade riktigt bra i den matchen och det handlade inte om underskattning från vår sida. Får Sollentuna igång sitt snabba och vägvinnande spel blir det farliga i kväll, säger Tierpstränaren Mikael Hillgren.
- Vi har i de senaste matcherna inlett tamt och förlorat första set. Det är något vi pratat om i veckan och förhoppningsvis funnit en lösning. Block och försvarsspelet är tillsammans med serven de moment jag tycker vi utvecklad allra mest efter juluppehållet, fortsätter Hillgren.