Precis som UNT avslöjade redan under torsdagskvällen så kommer Moses Ogbu att stanna kvar i Sirius.

– Jag känner mig inte klar i Sirius. Jag har haft många anbud från andra klubbar, men Sirius har alltid funnits där för mig och det skulle kännas respektlöst att lämna nu, säger Moses Ogbu till Sirius hemsida.

Just nu kämpar dock anfallaren och mittfältaren med att återhämta sig efter en allvarlig fotskada han fick i somras och är i detta nu på semester i Israel.

– Han ska förhoppningsvis kunna spela fotboll efter nyår, och vara med lite på planen redan nästa måndag när vi drar igång träningen igen, säger Sirius tränare Kim Bergstrand till klubbens hemsida.

Innan skadan hann Ogbu med att göra 6 mål på 15 matcher i allsvenskan den här säsongen. 26-åringen kom till Sirius vintern 2009 och har bortsett en halv säsong med Jönköpings Södra (2016) varit Uppsalaklubben trogen sedan dess och blivit lite grann av publikfavorit genom åren. Inte minst med tanke på hans karaktäristiska volter han brukar göra som målgest.

– Vi är jätteglada över att ha Moses kvar. Moses och Sirius är en bra kombination. Han är både en jättebra ledare, vet hur Sirius spelar fotboll och gör det väldigt bra. Han är också en mångsidig spelare som ger oss många möjligheter, säger Kim Bergstrand till Sirius hemsida.

Enda spelare i Sirius som fortsatt sitter med utgående kontrakt, och där något besked ännu inte har lämnats, är Alexander Nilsson och Ian Sirelius.