På dagen för ett år sedan förlorade Almtuna med 6–3 mot Djurgårdens IF i Björklinge. För två år sedan förlorade Almtuna med hela 7–1 i samma ishall.

– Det är inga roliga siffror, säger Marcus Ragnarsson, tränare i Almtuna.

Klubbarna väljer att utmana varandra i första träningsmatchen även denna säsong – dock på annan ort. Nu står Gimo ishall värd för mötet.

– Klart att det blir en tuff match. Men det är perfekt för oss att känna på SHL-motstånd direkt, det kan sätta en form av standard inför fortsättningen, menar "Ragge".

Under veckan har Almtuna jobbat hårt både på och utanför isen för att skola in de elva nyförvärven.

– Vi har haft teori och is varje dag med fokus på spelet utan puck. Det är viktigt att börja i rätt ände och jag tycker att vi sytt ihop det på ett bra sätt.

Är det en utmaning med så pass många nya spelare?

– Det är inga konstigheter tycker jag, vi ändrar lite mot hur vi spelade förut så det får vi jobba på med samtliga spelare. Skillnaden är att vi pratar vi mer om att vara på rätt sida i forecheckingen.

För coach Ragnarsson är mötena med Djurgården speciella eftersom att han gjort 268 matcher där som spelare.

– Jag har många bra minnen därifrån så visst klappar hjärtat lite extra för Djurgår'n. Jag känner flera som är kvar i staben, och spelade då med en kille som Andreas Engqvist, så det blir kul att mötas.