– Tyvärr var det på gränsen hela tiden. Jag tycker att Tillberga spelade fult, man ska inte behöva åka på skador på det sätt som vi gjorde, säger Gabrielsson.

Sirius vann med 7–2, men redan efter några minuter kom den första smällen.

Victor Lundberg, som gjorde comeback efter en skada, fick ett slag över handen och utgick direkt. Vill det sig illa blir han borta länge.

– Det kan vara fraktur. Läkaren sade att det var något som satt löst i handen. Nu blir röntgen så får vi se vad den visar, säger Lundberg, som inte ville skylla på någon Tillbergaspelare.

– Jag träffades av eftersvingen, säger Lundberg.

Men Olle Gabrielsson har en annan uppfattning:

– Klubban ska inte vara där.

Sirius har redan David Thorén handskadad, och nu alltså Victor Lundberg. Men det ska inte vara samma typ av skada.

– Det är inte båtbenet, det vet jag, säger Lundberg, som var kraftigt lindad efter matchen.

Inte nog med detta: flera spelare haltade efteråt. Bland dem Teemu Määttä. Hur allvarligt det är oklart, men det ska nog inte vara så farligt. Det var säkert en hel del blåmärken på Siriusspelarna.

– Man ska inte behöva åka på skador för att ett lag spelar fult. Vi har två man där inne som haltar, säger en irriterad Olle Gabrielsson.

Den här matchen avgjordes mer eller mindre i första halvlek. Sirius gick upp till 4–0 efter 27 minuter. Det var oerhört effektivt, raka motsatsen mot tidigare den här säsongen.

En av målskyttarna Samuel Heeger, hans första a-lagsmål i Sirius.

– Det är klart att det är roligt att göra mål, säger han.

Hur upplevede du spelet? Tufft?

– Tillberga slog väldigt mycket, men jag tycker att vi stod upp bra och höll inte på som dom gjorde. Det var en laginsats, säger Heeger, som gjorde det så viktiga 4–0-målet när han blev snyggt framspelad av Janne Rintala.

– Det var bara att sätta dit bollen i bortre, säger Heeger.

Tillberga närmade sig två gånger i andra halvlek när 0–5 blev 2–5, men det var aldrig någon fara på taket för Sirius.

Nu har laget tre man på skadelistan: Victor Lundberg, Oscar Rönnqvist och David Thorén. När Lundberg utgick hoppade Oscar Qvist in som back.

– Han gjorde en fantastisk debut, det var skitkul att se honom, säger Gabrielsson, som antagligen kommer att matcha honom bredvid Hydling och Tranblom – han har inte så mycket att välja på.