Förberedelserna inför "halvderbyt" mot Masarna kunde ha varit bättre för Rospiggarna och lagledaren Mikael Teurnberg.

Sent på söndagskvällen ringde Teurnbergs mobiltelefon.

– Det var en av Jason Doyles mekaniker som berättade att Jason brutit foten.

Artikelbild

| Bra fart. Jacob Thorssell inledde svagt men jobbade upp sig rejält i matchen mot Masarna.

Eländet vill inte ta slut för Rospiggarna, som har skador på Andreas Jonsson sedan en dryg vecka och på Nicklas Porsing som kraschade mot Lejonen senast.

Dessutom var det klart sedan tidigare att Robert Miskowiak inte skulle kunna köra den här matchen mot Masarna. Förlusten mot Masarna blev som väntat stor – 59–31. Detta trots att Timo Lahti gjorde årets bästa bortamatch.

– Jag drömde om att vi skulle ta 40 poäng, sedan sänkte jag till 35 och det blev 31. Äh, det är som det är. Jag är rejält svettig nu, det var mycket jobb, säger Teurnberg, som sprang fram och tillbaka i depån för toppningar, reservbyten och ridersheat.

Även på måndagens förmiddag var det mycket huvudbry och arbete för Teunrberg. Det gällde att få ihop ett lag efter Doyles skada.

– Vi lyckades precis komma upp över golvsnittet (9,000) poäng, men jag fick jobba för att få ihop ett lag, säger Rospiggarnas lagledare.

Skadan på Jason Doyle kom i en match i polska Torun på söndagskvällen. Han hakade ihop med Adrian Miedzinski och skadade sig så illa att han bröt tre ben i ena foten. Det är oklart hur länge han blir borta.

– Just nu har jag ingen aning. Jag tycker synd om honom, att han blir skadad igen när han jagar VM-titeln, säger Teurnberg.

Inte heller Andreas Jonsson kunde köra måndagens match.

Det stora glädjeämnet i Rospiggarna den här kvällen var Timo Lahti, som tog 15+1 poäng på sju heat. Han slog bland andra Tai Woffinden. Viktigt för Rospiggarna att få igång Lahti nu när Jonsson och Doyle saknas.

Jonsson hoppas vara tillbaka i nästa veckas hemmamatch.

För Nike Lunna var det poängmässigt en tuff kväll. Han lyckades inte slå någon av sina motståndare, men hade bra fart ute på banan. Det var starterna som klickade.

Men nu kommer Lunna att få hjälp av "Ante" Messing, som ska sköta motorcyklarna åt honom. Messing var med redan i Avesta.

– Den pojken har potential. Får han bara till starterna så ... säger Teurnberg med adress till Nike Lunna som står några meter bort i depån.

Rospiggarna ställer upp med nästan samma lag i tisdagens match borta mot Dackarna. Enda ändringen är att Robert Miskowiak kommer in i stället för Andreas Westlund och då är ingen fara med golvsnittet.

Om Rospiggarna hamnat under golvsnittet så hade det blivit en bestraffning i form av två poängs avdrag i tabellen.

– Vi hade folk skadade och får jobba för att få ihop ett lag och då kan man inte löpa risk att bli bestraffade med poängavdrag, säger en lätt upprörd Mikael Teurnberg.