Prestigevärvningen från Ljungskile visade upp ett imponerande spel i matchen mot superettan-laget Degerfors. Sirius vann med hela 6–1 och Joakim Runnemo hade, förutom sina tre mål även bud på minst två till i matchen.
– Det är synd att klaga, säger anfallaren när UNT frågar om han är nöjd med debuten.

Runnemo har under sina 139 matcher i allsvenskan och superettan stått för 30 mål. Förra säsongen blev dock poängmässigt svag för Runnemo som fick tillbringa mest tid ute på kanten. I Sirius är det dock tanken annorlunda.
– Jag vill själv spela centralt, men inte fått göra det. Nu har det känts jättebra här i Sirius och jag hoppas att det fortsätter, säger tremålsskytten som även hyllas av sin tränare Thomas Lagerlöf:
– Han är en riktigt bra fotbollsspelare och han kunde ha gjort några till tack och lov, säger den assisterande Siriustränaren.

Sirius övriga mål gjordes av Christer Gustafsson, som satte två, samt Dalil Benyahia. Sirius var hela tiden det bättre laget i matchen och efter 4–1-målet i andra halvlek föll Degerfors ihop totalt.
– Första halvlek var inte spelmässigt jättebra, men i andra halvlek fick vi till spelet också även om Degerfors inte höll superettanklass i dag, säger Runnemo.

Kommer du att fortsätta leverera nu?
– Nu ska vi lugna oss, det var bara en träningsmatch, men när det drar ihop sig till seriestart ska vi leverera på riktigt.

Nykomlingen Valsta Syrianska inledde också sitt träningsmatchande under lördagen. Det blev förlust med 2–0 för Märstalaget hemma mot seriekollegan Sandviken.
– Vi är efter hela matchen. Vi stressar upp oss för mycket samtidigt som de är klart bättre än oss, säger en märkbart besviken Christer Mattiasson, tränare i Valsta.

Nästa vecka ställs Sirius mot Sundsvall borta medan Valsta möter Ekerö.