Gusk slutade tia i division II i år och var indraget i bottenstriden. Zaine Söderlund var tydlig med att han ville ha en satsning mot division I om han skulle vara kvar i klubben, ett önskemål som styrelsen har gått med på.

– Jag blir kvar och Gusk är med på de idéer som ajg har. Jag vill ha kvar vår stomme som är bra och sedan få in tre, fyra unga bra spelare samt två riktigt bra och etablerade spelare, säger Söderlund.

Så nu siktar ni mot avancemang nästa säsong?

– Jag tror på stommen och får vi in de spelare vi vill ha så kan vi vara med däruppe. Sedan ska man ha mycket flyt och inga skador för att vinna, men det finns en ambition och annars hade jag inte varit kvar.

Klart inför nästa säsong är att Deniz Yaldir, som tränat med Sirius, och Ahmed Kango lämnar klubben för att försöka hitta nya adresser högre upp i seriesystemet. Söderlund vill alltså ha in två meriterade nyförvärv i truppen.

– De ska vara bra och ha erfarenhet från spel högre upp i superettan eller division I. Sedan om de är 22 eller 32 spelar mindre roll, men de ska vilja hjälpa till och ta Gusk till division I.

Kan det bli aktuellt med lån från Sirius?

– Jag har en bra dialog med Sirius, sedan får vi se vad som händer. De har inte satt sin trupp än och vi har tålamod, vi får ta en diskussion och se om någon passar.

En spelare som var utlånad till Gusk från Sirius i fjol var Kyria Kambusi. Mittfältaren har brutit kontraktet med Sirius och är en spelare som Söderlund vill ha in.

– Vi är intresserade av honom och sedan får vi se hur det blir. Jag hoppas få honom.