Uppsala kommun ordnar tio bussar som åker från IFU Arena på måndag till Gavlevallen i Gävle där Sirius spelar sin nästa hemmamatch efter att den flyttats från Studenternas IP. Det kostar ingenting att åka med bussarna och de avgår 17.00.

– Självklart ställer vi upp med både matchhyra och bussar så att supportrarna ska kunna heja fram sitt lag på plats. Vi är stolta över Sirius herrlag, och vill hjälpa till så långt möjligt, säger Josefine Åhrman, avdelningschef idrott och fritid i ett pressmeddelande.

Uppsala kommun skriver även att de står för den ökade kostnaden för planhyran och att de tittar på ytterligare åtgärder för att Studenternas ska bli spelklar inför IK Sirius nästa hemmamatch den första maj.

Efter torsdagens besked om att Sirius hemmamatch mot Kalmar flyttas till Gavlevallen i Gävle började supporterföreningen Västra Sidan leta efter bussar för att kunna resa upp.

− Vi hade styrelsemöte på kvällen och fick börja arbeta direkt, säger Västra Sidans ordförande Lars Olsson.

På cirka en halvtimme fylldes den första bussen och under fredagseftermiddagen var knappt hundra personer anmälda för att resa till Gävle och se Sirius spela.

– Jag trodde aldrig att det skulle bli såhär utan att de skulle spela på "Studan" nästan oavsett vad. Det är förfärligt tråkigt att matchen flyttades och just nu känns det som att det kommer bli som en bortamatch trots att Sirius spelar hemma, säger Lars Olsson.

I onsdags hade cirka 500 lösbiljetter sålts till matchen och tillsammans med säsongskort samt sponsorbiljetter gav det en totalt beläggning på 2 500 biljetter.

– Det kan bli rätt bra drag med bussarna och vi kommer att hyra så många som behövs. Det är olyckligt att det här beskedet kom med så kort varsel precis inför helgen då det blir en del att ordna och vi har tyvärr hört om fans som köpt biljett men inte hinner gå på matchen i Gävle eftersom de jobbar i Stockholm eller någon annanstans, säger Lars Olsson.

På sin hemsida skriver Sirius att säsongskort och köpta biljetter gäller även på Gavlevallen som har cirka 5 000 sittplatser. Det går även att få pengarna tillbaka om man köpt en biljett och inte kan gå på matchen. Det ska även komma mer information om hur det kommer gå till för att köpa biljetter till matchen på plats.

− Det är ingen större mängd människor som hört av sig och vill sälja tillbaka sin biljett utan det verkar som att flera ska åka upp till matchen och det är jättekul. Vi jobbar febrilt för att lösa alla frågor runt matchen som biljetter, resor och annan logistik, säger Mats Karlström, informationsansvarig på Sirius.