Det var i tisdags som semifinalen mellan Vetlanda och Rospiggarna skulle ha körts. Det gick inte, banan var alldeles för blöt.

Nytt datum blev onsdag, i går alltså. Det gick inte heller.

Men nu, på torsdag förmiddag, ser det lovande ut. Allt talar för att matchen kommer att avgöras, men med en brasklapp: att det inte kommer mer regn.

– Banpersonalen var ute på banan nyss och nu gick det att gå där ute, det gick inte på onsdagsmorgonen, säger Anders Nilsson, kanslist i Vetlanda speedway.

På onsdagen var det en nästan decimetertjock välling, och när banpersonalen försökte röra i underlaget blev det ännu värre.

– Det är en stor skillnad jämfört med i går (onsdag). Som det ser ut nu tror jag att det blir match, men kommer det mer regn så blir det svårare, säger Anders Nilsson.

Prognosen för Vetlanda talar om mulet men inget regn.

Om matchen inte kan köras på torsdagen så vet ingen hur det ska lösas. Det går inte att köra på fredag, lördag eller söndag eftersom det är GP på Friends Arena och slutspel i Polen. På tisdag ska SM-finalen inledas.

– Vi har aldrig ställts inför det här tidigare, så jag vet faktiskt inte vad som skulle hända om vi inte kan köra i kväll, säger Nilsson.

Det finns egentligen bara två alternativ om kvällens match ställs in:

1) Att flytta på SM-finalen en vecka.

2) Att låta resultatet från den första semifinalmatchen gälla.

Det första alternativet är tänkbart, men det andra? Det låter mer som "Kalle Anka" och har väl aldrig hänt i svensk idrottshistoria på den här nivån.

Rospiggarnas förartrupp har bott på hotell i Hultsfred under de här dagarna.

På onsdagen var hela laget på ishockey i Vimmerby där hemmalaget mötte Kallinge/Ronneby i division I.

– Doyle ville gärna se hockey, han hade aldrig sett en match tidigare, och han tände på alla hundra. Nu planerar jag att bjuda hit honom i vinter så vi kan se en match i Gävle eller i Stockholm med Djurgården. Det är skillnad på SHL och division I, säger Mikael Teurnberg, lagledare i Rospiggarna.

Även Max Fricke gillade det han såg.

En av Frickes mekaniker kommer från Tjeckien och är hockeytokig, så han sade bara "ja, ja, ja" när förslaget om ishockeymatchen kom upp.

När det gäller kvällens (eventuella) match så är förarna laddade.

– Fördelen med det här uppehållet är att vi har kommit ihop ytterligare som ett lag. Nu är det fullt fokus som gäller, nu ska det gasas, säger Mikael Teurnberg, som inte har fokuserat på något annat än just den här matchen.

– Jag kan inte fundera över hur det skulle bli om vi inte kan köra i kväll. Skulle det bli så får jag ta det då, säger han.