Efter miljonskulderna för några år sedan har Sirius fått jobba hårt med ekonomin. Erik Weiman är noga med att berätta att det är fortsatt hårt arbete som återstår för att nå en stabil ekonomi, men hjulen snurrar i alla fall åt rätt håll. Fjolårets plusresultat slutade på 6 000 kronor. Årets resultat blir i stället sexsiffrigt. Lite drygt 100 000 kronor. Däremot kommer klubben fortfarande ha "en slant" i eget negativt kapital. Just det egna kapitalet är något som granskas noga när frågan om beviljad elitlicens kommer upp varje år. Sirius var en av klubbarna som granskades extra innan de till slut fick sin elitserielicens till kommande säsong.

– Vi utesluter inte att vi kommer att vara under granskning ett år till, men det är bra att man ställer krav på föreningarna som ska spela på den här nivån, säger Weiman som alltså understryker att det finns saker kvar att jobba med när det gäller ekonomin.

Projektet Framtidslaget, där Sirius hoppas få in 1 000 personer som satsar 1 000 kronor i var, har givit viss frukt. Efter att projektet varit igång bara några veckor i våras hade 100 000 kronor kommit in. Det är lätt att tro att det är pengarna från nämnda projekt som givit plusresultatet.

Artikelbild

| Sirius ordförande Erik Weiman.

– Jag är rätt noga med att att säga att de pengar vi tagit in från Framtidslaget har vi redan intecknat i framtidssatsningar. Tack vara Framtidslaget har vi kunnat göra de värvningar vi har gjort. Vi använder inte de pengarna till att stoppa i några svarta hål, fastslår Weiman.

Han har suttit två år på ordförandeposten och föreslås av valberedningen att väljas om för ytterligare ett år på onsdagskvällens årsmöte. Det mesta kommer bli sig likt även i övrigt i styrelsen. Weiman berättar att en person lämnar medan två nya föreslås bli invalda. Dels handlar det om Lasse Grandin och dels Niklas Hellqvist. Den sistnämnde lade av som spelare i Sirius så sent som för tre år sedan.

– De två har marknadskunskaper som vi tror kan bidra till att utveckla vårt erbjudande till våra samarbetspartners, säger Weiman.