Mamman är från Sverige medan pappan ursprungligen är från Italien. Siriusanfallaren Stefano Vecchia har ett ben i varje land. Och när han själv ska berätta vilka han håller på i playoffmötet till VM mellan Sverige och Italien blir svaret:

– Det är tufft. Farsan är jätteintresserad av fotboll medan morsan inte är så intresserad. Och jag och farsan har alltid kollat på fotboll tillsammans. Och då har det alltid blivit att vi har kollat på Italien. Det kan vara så att hjärtat klappar lite mer för Italien, säger Vecchia vars farfar Giuseppe har spelat för Inter.

– Det var efter andra världskriget någon gång. Det är väl därför som jag håller på Inter, eller jag har väl inget val, fortsätter Siriusspelaren.

Stefano Vecchia är även själv italiensk medborgare.

– Jag röstar och så där och kan flytta dit när jag vill, säger han.

Har du funderat på landslag för egen del, om det skulle bli aktuellt?

– Jag har inte varit i kontakt med Italien om det. Det är det svenska som har gällt för mig och där jag blev uttagen som ung. Sedan får man se vad som händer, men man måste vara ganska bra för att platsa i Italien.

Hur kommer du att följa matchen?

– Vi får se matchen i New York någonstans (spelarna i Sirius är där på lagresa under helgen, reds anm.).

Vecchia är även bekant med flera spelare i det svenska landslaget sedan tiden i Brommapojkarna, som Kristoffer Nordfeldt, John Guidetti, Albin Ekdal och Ludwig Augustinsson.

– Det är väl ”Ludde” om jag känner bäst. Vi spelade ihop från att vi var sju år till att vi var 16, så vi är bra vänner. Den andra känner jag inte lika bra.

Hur ser du på det svenska laget?

– Jag tycker att det har sett stabilt ut och att de har gått vidare från en tuff grupp. Om Sverige ska slå ut Italien är det här ett bra tillfälle, särskilt då Italien inte har visat upp något speciellt.

Du är inte så imponerad av Italien?

– Jag säger så här, om Sverige ska slå Italien så tror jag att det inte finns något bättre läge än nu. De ser rätt trötta ut för tillfället, och det har alltid funnit några klassiska spelare som Totti, Del Piero och Pirlo men de finns ingen sådan där framme just nu.

Senaste gången som Italien missade ett VM-slutspel var i Sverige 1958.

– Om Italien inte kommer till VM är det en riktigt stor skandal. Det kommer att bli kalabalik. Det är det största för många som tycker att det är självklart att Italien ska vara med i VM. Om de inte kommer med blir det kaos. Det är inte som i Sverige, där man säger bra kämpat, säger Stefano Vecchia.