Det har varit en pressande vecka för Brännström och för spelarna. Förlusten mot Carlstad tärde på självförtroendet, och det blev ännu sämre efter förlusten mot Vasalund.
– Jag ligger alltid sömnlös efter matcherna, det spelar ingen roll om vi vinner eller om vi förlorar, säger Andreas Brännström som svar på frågan hur det har känts den senaste veckan efter förlusterna och det alltmer pressande tabelläget.

Under söndagen kostade Brännström på sig ett antal leenden. 3–1 var precis vad laget behövde, både för självkänslan och för tabellen. Samtidigt som Sirius vann på Studenternas fick tabelltrean Syrianska/Kerburan – som jagar en kvalplats – stryk av Carlstad.
– Jag hade ingen koll på resultattavlan men jag hörde när speakern ropade ut att Carlstad hade gjort mål, säger Brännström.

Sirius har nu fem poängs försprång (plus överlägsen målskillnad) ner till Syrianska/Kerburan på tredje plats. Det är sex poäng kvar att spela om och Sirius har kvalplatsen som i en liten ask, så känns det i alla fall.
– Men vi tar inte ut något i förskott, säger Brännström, som medger att det kändes ganska så skönt när Åke Hammarström ropade ut Carlstadsresultatet i högtalarna.
– Jag brukar normalt bara fokusera på prestationen och inte tänka på de andra matcherna, men någon gång är det tabellen som gäller och nu var det så. Nu bör det räcka med en poäng till för en kvalplats, säger Siriustränaren.

Om Sirius blir tvåa väntar Jönköping i bäst av två matcher.
– Jag ska passa på att se Jönköping när de möter Syrianska i nästa match, säger Andreas Brännström med ett litet litet snett leende som antyder en viss lättnad över segern och att kvalserieplatsen är på väg att säkras.

Sirius gjorde ingen höjdarmatch mot Arameiska/Syrianska, men det räckte för att vinna tämligen enkelt. Patrik S:t Cyr tryckte in 1–0 från nära håll efter 23 minuter. En del hävdade att bollen inte var över mållinjen, men domaren stod väldigt bra placerad och tvekade inte.
Elva minuter senare fick Pierre Gallo god tid på sig i straffområdet för att ta emot bollen, vända om och ladda – klockrent 2–0.
3–0 kom på straff i början av andra halvlek. Johan Pettersson klev fram och satte bollen ruggigt snyggt i nättaket nära krysset.
Johan Pettersson borde ha gjort 4–0 också, men han brände årets friläge på Studenternas.
– Om jag fått önska en spelare ett sådant friläge så är det Johan, säger Brännström.
Men en sådan här eftermiddag bjuder säkert Pettersson på den missen. Det kommer viktigare målchanser, om man säger så ...