Nyberg är född 1998 och har spelat med AIK:s U19-lag den gångna säsongen. Han är fostrad i Norrtull, men har varit i AIK sedan 2012. Under onsdagen var han i Uppsala för att träffa Sirius och tränade även med laget under eftermiddagen på Löten.

– Det handlade om att vi ska presentera oss för varandra, inget mer än det. Han skulle få se vad vi håller på med och när han ändå var i Uppsala så kunde han träna med oss, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Är han aktuell inför nästa säsong?

– Vi får se. Han är en lovande målvakt som vi ville träffa och prata med, se hur han ser på framtiden. Så kan det bli, säger Bergstrand.

Några mer träningar med Sirius blir det dock inte för Nyberg som under torsdagen åker på semester till Thailand i två veckor. Enligt Kim Bergstrand kommer det dock eventuellt att komma fler provspelare i nästa vecka.

– Det kommer en eller två nästa vecka också, men det är inte skrivet i sten än.

Någon mer målvakt?

– Nej, ingen målvakt.

Under onsdagen blev det även klart med Sirius träningsläger. UNT har tidigare berättat att man ska åka till Portugal och orten blir Vilamoura i Algarve. Sirius åker till Portugal den 1 februari och stannar till den 10:e utan att spela några träningsmatcher under lägret.