– Som det ser ut just nu har vi bara Lukas (Jonsson) på kontrakt till nästa säsong. Det här berodde mest på att James var i närområdet och har fått goda vitsord och att vi borde titta på honom, säger Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf.

22-årige Hickok har den här säsongen spelat med division V-laget Gimo. Han tränade med Sirius under onsdagen och ska så göra även under torsdagen.

– I dag var han bara med och körde målvaktsträning och var inte med i något spelmoment, men han ska ju vara med även i morgon, fortsätter Lagerlöf om målvakten som har en bakgrund inom amerikansk college-fotboll (med Dartmouth).

Sedan tidigare finns målvakterna Josh Wicks och Lukas Jonsson i Sirius trupp, där den förstnämnde sitter på ett utgående kontrakt.

I den frågan – där ytterligare elva spelare har utgående kontrakt – finns inget nytt att berätta.

– Vi har vissa spelare som vi har erbjudit kontrakt och som inte har velat skriva på än. Sedan finns det andra spelare som vi har valt avvakta med för att se vad som händer med det första gänget, som vi har prioriterat. Men tiden börjar rinna ut. Vi kan inte vänta hur länge som helst heller, säger Thomas Lagerlöf.