Sirius hade ett jätteläge att ta ledningen i matchen i den 53:e minuten när Philip Haglund tacklades i ryggen inne i straffområdet och domaren Bojan Pandzic pekade på elvameterpunkten. Jesper Arvidsson stegade fram för Sirius, men straffen var löst och svagt slagen, vilket gjorde att AFC-målvakten Alireza Haghighi kunde rädda till hörna.

Minuten efter fick Siriusmittfältaren Elias Andersson i väg en projektil på volley som Haghighi på nytt kunde rädda.

Sirius var det bättre laget.

Målet skulle komma.

I den 73:e matchen satte Ian Sirelius dit 1–0-bollen (hans andra för säsongen) efter ett förarbete av Niklas Busch Thor, som gjorde sin sista match i karriären.

Sju minuter senare utökade Sirius på sin ledning när Philip Haglund nickade in 2–0 på en hörna slagen av Elias Andersson.

I slutminuterna kom även 3–0 när inbytte Zackarias Faour hittade rätt och gjorde sitt första allsvenska mål i karriären.

På tilläggstid reducerade hemmalagets ChidiOmeje på en fast situation.

Den första halvleken var tempofattig. Sirius hade mest boll och skapade flera hörnor, men det var hemmalaget som hade den hetaste chansen när Sasa Matic träffade stolpen i den sjunde minuten.

En sen ändring i Sirius trupp inför matchen var att mittfältaren Christer Gustafsson utgick känningar i ena foten. Hans plats i startelvan togs över av Sam Lundholm.