Faour är ursprungligen från Malmö och är fostrad i Malmö FF. Han lämnade klubben 2014 för att bli ungdomsproffs i Manchester City. De senaste åren har han varit utlånad till både Midtjylland och Nordsjælland. Nu står det dock klart att Faour skriver på för Sirius. Han var på plats och tränade med laget under fredagen och senare blev även papprena klara.

– Det känns riktigt bra. Jag har kört några pass för att komma in i gänget och jag har bara positiva saker att säga. Det är jättekul att vara här och jag är otroligt hungrig, det är bara att köra på nu, säger Faour.

Den 19-årige anfallaren har representerat Sverige på U17-nivå. 2015 var han även med på en lista över världens 50 största talanger födda 1998. Kontraktet med Manchester City gällde ett år till, men Sirius löser nu alltså spelaren som skrivit på för tre och ett halvt år i blåsvart.

– Det har varit bra och lärorikt i City. Jag har varit med om en hel del, träffat nya människor och lärt mig otroligt mycket speciellt på planen, men även utanför. Jag har vuxit som spelare och känner mig redo för A-lagsfotboll.

Är det därför du vänder hem?

– Ja, det är en av anledningarna. Sedan gillar jag Sirius projekt och hur de spelar. Det är en klubb som vill framåt, en klubb som satsar. De har gjort det riktigt bra i år och spelar en väldigt bra fotboll.

Faour följer inte med laget till Halmstad under lördagen utan kan komma att göra debut nästa söndag då Sirius möter Norrköping.

– Jag har kört försäsong med City så jag är väldigt bra tränad känner jag. Jag är redo, säger anfallaren.

Sirius hade inte tänkt att ta in någon mer spelare, men sedan dök Faours namn upp.

– Vi har fört diskussioner eftersom vi bara har en naturlig anfallare just nu och kom fram till att vi inte skulle ta in någon mer. Sedan dök Zackarias upp och vi har kollat upp så mycket vi kan. Vi har förhört oss med kontakter i City och även i Sverige och fått väldigt goda vitsord. Har sett honom i träning också och det är en ung och lovande forward så det känns bra, säger Kim Bergstrand.

Sirius har sedan tidigare både Ante Björkebaum och Moses Ogbu långtidsskadade, vilket gör att Shkodran Maholli varit den ende naturlige anfallaren i truppen.

– Vi kommer inte att stå handfallna om det skulle hända något med Shkodran nu vilket känns väldigt bra, säger Bergstrand.

Sirius har därmed värvat klart för årets sommarfönster. Förutom Zackarias Faour har man värvat Elias Andersson, Shkodran Maholli och Sam Lundholm.