Katana är som sagt 17 år gammal, vilket gör att han först kan bli spelklar för Sirius till nästa säsong då han har fyllt 18. I en intervju med UNT i förra veckan berättade Katana att han gärna stannar i Sirius och nu försöker alltså blåsvart få till en övergång. Det är dock inte så enkelt som det kan låta.

– Vi hade ett möte i går (söndag) och får se vad som händer. Det ska tas beslut hit och dit och det finns andra intressenter, det är en jäkla massa om och men. Vi är intresserade om det går att hitta en lösning så att han hamnar i Sirius, säger Bergstrand.

Hur är hans situation i dag?

– Han tillhör ingen klubb, men har tillhört en akademi. Det är ungefär samma sak och sedan är det utbildningsbidrag på en internationell nivå. Det är inte helt lätt, ingen spikrak väg.

Vad kan du säga om honom efter en vecka i Sirius?

– Han har spetsegenskaper som du inte hittar överallt. Han är väldigt bollsäker och fantastiskt bra i tempoväxling. Han har varit ute en bra stund i världen och lärt sig mycket, han är mer världsvan än de flesta 17-åringar.

Sirius har under transferfönstret värvat både Shkodran Maholli och Elias Andersson. Nu berättar Bergstrand att ytterligare en intressant spelare tränar med klubben under tisdagen om allt går bra.

– Det är en spelare som vi är väldigt intresserade av, men det är dumt att gå ut med något namn innan han är på plats, säger Bergstrand.