I ett brev till Idrotts- och fritidsnämnden skriver Rönnqvist följande:

”Jag spelar i Sirius bandy och har en liten fundering då vi får väldigt liten information från klubben hur allting går, och det är flera som undrar så tänkte ställa frågan här så jag får ett bättre svar. Hur ser det ut med bandyn på Studenternas? Vad är det som kommer hända nu och är det planerat att vi får en inomhushall snart?”

Uppsala Kommuns projektledare Sten Larsson svarar följande på elitseriespelarens frågor:

Artikelbild

| Undrande. Oscar Rönnqvist i Sirius bandylag.

”Elitbandy kommer även i fortsättningen att spelas på Studenternas IP. Det finns inga planer på en ny bandyhall. Det pågår planering för en ny sträckning av Ulleråkersvägen som kommer att påverka läget på isarna. Det blir mindre plats för Bana B som kan komma att minska. Ispist och kylmaskiner ska bytas när exakta läget för banorna är bestämt”.

När UNT når Oscar Rönnqvist, som just nu fortsatt är borta från spel på grund av sin huvudskada, säger han så här om svaret han fick:

– Jag är besviken eftersom det inte finns några planer över huvud taget på att bygga en ny bandyhall. Att jag valde att göra det här berodde på att jag hört att det 2015 spikats om en bandyhall till 2019, men att man hade lagt ned det helt på grund av att man då var tvungen att ta bort den andra isbanan. Men nu är när man bygger ut fotbollsarenan, så kommer man att bygga en bro och då kommer ändå den andra banan att minska eller försvinna, och då tyckte jag att det var intressant att höra resemanget nu, då det var den stora anledningen att vi inte fick en hall, säger han.

Du tycker att en ny hall behövs?

Artikelbild

– Ja, det känns som att det behövs för att sporten ska fortsätta att leva här i Uppsala.

Som UNT tidigare har skrivit kommer isanläggningen vid Studenternas IP att rustas upp för sammanlagt 39 miljoner kronor senast under 2018. Utöver byte av de båda ispisterna ingår även en upprustning av omklädningsrum och övriga faciliteter.