Det var mot Väsetrås SK i tisdags som Sirius hade 14 hörnor utan att göra mål – ja, det var faktiskt värre än så, det blev knappt någon farlighet på någon av hörnorna. Det lilla som skapades tog målvakten Andreas Bergwall hand om.

Nu är det inte så enkelt att göra mål hörnor. Kanske är det en av tio som sitter eller möjligen två av tio om man räknar efterspelet.

När UNT öppnade dörren till Relitahallen på torsdagen möttes vi av "halva laget" som tränade hörnor. Extra träning månne?

– Nej, inte mer än vad vi brukar träna, säger Olle Gabrielsson.

Nu har Sirius mött Sandviken och Västerås SK, två kandidtater till SM-guldet, och förlorat stort. Nu väntar ännu en guldaspirant: Villa på bortaplan på fredag kväll, en match som börjar redan klockan sex.

Sirius har onekligen ett tungt spelprogram.

– Vi har pratat om det här sedan i augusti och vet att vi möter några skickliga lag, säger Gabrielsson, som såg Villas match mot Motala i onsdags, en match som blev oväntat jämn målmässigt, bara 3–2 till Lidköpingslaget.

– Det var ganska jämnt. Motala tätade till bakåt på ett bra sätt även om det var Villa som förde spelet.

Är det inspirerande att se nykomlingen Motala vara så nära Villa?

– Ja ... Det är något vi kommer att prata om. Det är viktigt att vi hittar tillbaka till grunderna, säger Gabrielsson, som också betonar hur betydelsefullt det är att göra mål på chanserna.

– Det handlar mycket om effektivitet om vi ska kunna ta poäng, men att sätta någon procentsats på våra poängchanser kan jag inte göra, säger Olle Gabrielsson.

I Sirius saknas fortfarande skadade liberon Victor Lundberg. Det är oklart när han kan vara tillbaka i spel. Just nu är han inte med på isövningarna. Sedan tidigare är David Thorén borta på grund av skada.