När Nicklas Jonsson blev klar för Sirius innebandy dam hette laget fortfarande FBC Uppsala och hade inte gått in i den relativt färska sammanslagningen.

Nyheten presenterades i slutet av mars efter att säsongen tagit slut.

– Han har mycket innebandy i sig och är en aktiv coach som kommunicerar mycket. Det känns bra att ha det här klart för att kunna börja jobba med gruppen tidigt, sa sportchefen Lars Järdö då om varför valet föll på Jonsson.

Artikelbild

| Lars Järdö, sportchef i Sirius innebandy dam.

I förra veckan fick Nicklas Jonsson sparken efter att laget fått nog av hans upprepade sexuella anspelningar på flera av spelarna.

UNT har varit i kontakt med Nicklas Jonssons förra klubb Bele Barkarby. Där uppger en säker källa att samma språkbruk förekommit även där.

”Det var under våren flertalet diskussioner inom Bele Barkarby IF Innebandys styrelse och sportråd om just Nicklas uppträdande då flertalet spelare hade anmärkt framför allt på ett opassande språkbruk. Språkbruk som var klart opassande när man har med yngre tjejer att göra. Men då det var få matcher kvar av allsvenskan så valde man att hålla inne på beslutet för att inte störa då laget vid den tidpunkten fortfarande hade häng på en kvalplats till SSL", uppger källan.

Den här informationen nådde aldrig FBC Uppsala (som numera heter Sirius) när de rekryterade sin nu sparkade tränare.

– Det är ingenting jag har hört något om och inget jag känner till, så mycket kan jag säga, säger Lars Järdö.

Gjorde ni någon research?

– Nej, det gjorde vi inte.

Ångrar du inte det i dag?

– Jag har hört den där frågan nu, men vill jobba framåt och är färdiga med den biten. Vi vill ha en tränare klar till seriestarten.

Med lite mer än en vecka kvar till seriepremiären hemma mot Pixbo tränas laget för tillfället av den assisterande tränaren Tobias ”Tuben” Svensson, men klubbens söker som sagt efter en ersättare.

– Vi hoppas lösa det här så fort det går. Vi har ett par stycken som vi följer upp, det är det som jag kan säga, säger Lars Järdö.