Senast lagen möttes var den 9 december i Vikingahallen, då blev det seger med 27–21 för Skånela. En skräll som ingen hade kunnat förvänta sig inför matchen, seger mot IFK Kristianstad som är en av seriens stora favoriter den här säsongen.
– Det var nog förmodligen årets skräll i serien, säger tränaren Dagge Lundin.

Hur ska ni kunna upprepa den succén på bortaplan?
– Det lär vara ett otroligt revanschsuget Kristianstad som vi får möta. Det blir en svår nöt att knäcka, men vi ska ändå försöka så klart. Vi gjorde en bra bortamatch mot Drott där vi vann, vi ska försöka kopiera det konceptet och framförallt ta med oss tålamodet till den här matchen.

I Kristinstad väntar, förutom ett revanschsuget hemmalag, även en nybyggd arena och utsålda läktare. En svår nöt att knäcka med andra ord.
– De kör tydligen något jippo och säljer biljetter för tio kronor styck. Matchen är helt utsåld, så det lär bli närmare 5000 personer på plats. Det kommer att bli riktigt häftigt, det är inte ofta man får vara med om något sådant. Kul för spelarna, men även för mig som inte har sett den nybyggda arenan tidigare.

Hur mycket kan det påverka matchen och spelet?
– Det lär nog vara inspirerande både för Kristianstad och våra grabbar, så det ser vi verkligen fram emot.

Skånela lämnar Märsta med tåg vid halv åtta på söndagen, saknas på det tåget gör dock Christoffer Brännberger som inte kommer till spel mot Kristianstad.
– Christoffer fick sitt andra röda kort mot Malmö och är avstängd. Men han är faktiskt ändå sjuk, så han hade inte spelat oavsett, avslutar Dagge Lundin.