Efter alla förluster valde Sirius att anlita Curt Engquist, som en gång i tiden var allsvensk fotbollsspelare i Sirius (1974) och som numera är mental coach. Han har jobbat tillsammans med Sirius under den här veckan.

Efteråt var Siriusglädjen påtaglig. Och kanske en stor lättnad.

– Fan vad skönt, vi behövde den här segern nu. Och att vinna mot ett riktigt bra lag också, säger lagkaptenen Dan Johansson.

Betydelsen av den mentala träningen ska inte underskattas.

– Vi har mest snackat ut om saker och ting. Vi har suttit i en stor cirkel och talat om vad vi vill uppnå och vad som har varit jobbigt. Det handlar mest om att kunna slappna av, säger Johansson.

Sirius behöver inte be om ursäkt för segern. Man var helt enkelt bättre än Växjö i den här matchen.

– Det kändes redan på uppvärmningen att det skulle gå bra. Vi var hetare än vad Växjö var och det var inga problem trots att vi kom i underläge med 1–0. Vi vann rättvist, vi var det bästa laget, säger Dan Johansson.

Sirius inledde försiktigt, eller ska vi säga försvarsinriktat. Växjö hade väldigt svårt att skapa några heta målchanser, och det var Sirius som var klart närmast ett ledningsmål när Peter Berlin träffade undersidan av ribban.

Det öppnade upp sig i den andra perioden, som bjöd på sex mål. Daniel Stenlunds 4–2 med bara tre sekunder kvar var förstås psykolgiskt väldigt viktigt.

Om det enbart var den mentala träningen som var segerreceptet är det nog ingen som kan säga med säkerhet.

– Jättesvårt ... Jag tycker vi har spelat bra tidigare också, som när vi ledde med 4–1 här hemma mot Linköping. Det var i alla fall en bra känsla i laget, så det är klart att samtalen som vi har haft har hjälpt, säger Dan Johansson.

Sirius fortsatte att driva matchen målmässigt i den tredje perioden. Laget gjorde 6–3 innan det möjligen blev lite nerv på slutet efter Växjös 6–4-reducering.

Vi ska också nämna Filip Eriksson, född i februari 2001, som fick kliva in i Sirius förstafemma. Han lirade med Johan Eriksson och Dan Johansson. Hur han klarade sig? Helt okej även om det blev ett par bolltapp.

Frågan är om Sirius har letat sig ur den djupa svackan för gott?

Nu väntar Jönköping på bortaplan.