Med två veckor kvar till premiären i superligan fick tränaren Nicklas Jonsson i höstas från sparken Sirius damlag.

"Anledningen är att det framkommit att Nicklas, i sin roll som ledare, använt ett språkbruk som uppfattats opassande av de spelare han varit ledare för och som inte stämmer överens med de värderingar och riktlinjer som är grunden för föreningens verksamhet.", skrev klubbens styrelse i ett pressutskick.

Vad som åsyftades var att det skämtats om utseenden, om rumpor och allehanda fysiska attribut på och utanför innebandyplanen.

Nu när har gått över tre månader väljer Nicklas Jonsson, som numera är tränare för Telges herrar i division I, att tala ut om det hela för Länstidningen i Södertälje.

– Det är klart att det var jäkligt tufft. Att bli uthängd för saker och ting som man inte känner igen sig i, och som min omgivning inte känner igen sig i. Folk börjar ringa och fråga: Vad är du för en galning egentligen?. Oavsett vad du säger i en sådan situation så blir du ändå halshuggen. Därför valde jag att lägga locket på, säger Jonsson till Lt.se.

Tränaren är fortfarande oförstående till Sirius styrelses beslut.

– Det vet jag fortfarande inte. Jag känner inte igen mig i det. Det kan jag säga direkt. Opassande språkbruk? Vad är det?, fortsätter han till Lt.se och lägger till:

– Ärligt talat. Hörsägen och sånt, jag skiter i det. Konfrontera mig i stället. Jag har ingenting att dölja eller skäms för.

Innan Sirius fick Nicklas Jonsson lämna Beles damlag av samma skäl som i Sirius då Beles styrelse inte förlängde hans kontrakt, enligt uppgifter till UNT.

– Jag tyckte att det var jäkligt kul och utvecklande att träna tjejer. Därför är det också tråkigt att man är bränd nu på damsidan, säger Nicklas Jonsson till Lt.se.

Nu vill tränaren få upprättelse av Sirius styrelse för det hela.

– När man får så här mycket skit på sig, och när det inte finns någon sanning i skiten, då är det jävligt jobbigt. Min ambition är att de ska tvingas göra en dementi på det här. Jag tycker att de har dragit mitt namn i smutsen, fortsätter Jonsson till Lt.se.

Sirius innebandys ordförande Peter Tornberg tänker inte gå med på någon dementi.

– Jag har ingenting mer att säga egentligen än det som vi gick ut med när det hände. Vi träffade Nicklas nyligen och vi är överens med honom om saker och ting och vi går vidare. Jag vill inte uttala mig mer än så. Vi har inget ouppklarat. Han är tränare för Telge herr i division I och vi jobbar vidare på vår kant med vår verksamhet, säger Tornberg.

Så någon dementi är inte aktuell?

– Nej. Vi träffades och är överens om hur vi går vidare. Att dementera är inte aktuellt.

Om du ser tillbaka på det här, vad har ni lärt er?

– Det som är viktigast, skulle jag påstå, är att när vi rekryterar så ska vi vara väldigt tydliga med vad vi som förening står för och vad vi förväntar oss av våra spelare och ledare. Så att alla som klär sig i blåsvart förstår vad det innebär att vara med i Sirius innebandy.