Uppsala har påbörjat truppbygget inför nästa säsong och har för tillfället tolv spelare under kontrakt. Allt går dock inte spikrakt. Flera av klubbens spelare har uppvaktats av andra lag och nu kan UNT avslöja att Elin Åkerman, som vunnit skytteligan de två senaste åren i laget, ska träna med nyallsvenska Växjö.

– Ja, så är det. Jag ska träna med Växjö på måndag och tisdag, säger Åkerman vars kontrakt med Uppsala har gått ut.

Vad har du för förväntningar på det?

– Det är kul att de har hört av sig och jag ska bara dit och se hur det är. Jag har inte så mycket förväntningar utan ska dit och sedan får vi ta det därifrån, säger anfallaren.

Även Åkermans anfallskollega Therese Simonsson är på väg bort. Enligt uppgifter till UNT är både hon och mittbacken Linnéa Eriksson nära att skriva på för seriekonkurrenten AIK. Ytterbacken Fanny Lång har också tränat med AIK under den senaste månaden och är även hon aktuell för de svartgula inför nästa säsong. Fyra tunga namn för Uppsala Fotboll.

– Att de åker i väg innebär en viss oro för mig, men jag kan också förstå att "Tess" och Linnéa attraheras av Stockholmsklubbarna eftersom de bor där. Jag hoppas och vill att de ska stanna, men jag vet också att det är diskussioner med AIK, säger Uppsalas tränare och sportchef Fredrik Bernhardsson.

Uppsala har hittills förstärkt laget med mittbacken Jessie Davis samt anfallaren Beata Olsson. Fanny Lång och Therese Simonsson har även tränat med allsvenska Hammarby i november medan mittfältaren Aisha Faiqi tidigare testat med IFK Kalmar.