Blott två segrar på nio matcher varav en först efter förlängning – och flest antal insläppta mål i serien. Det är Sirius svaga facit så här långt i superligan.

– Vi är inte alls nöjda. Det är för dåligt, dundrar sportchef Stuxgren.

Vad beror det på?

– Alla inblandade har haft sömnlösa nätter. Vi har blandat och gett. Vi hade bud på 5–1 mot Linköping senast men sedan blev det en total låsning och en total kollaps (4–11). Det var samma sak mot Örebro (9–5 blev 9–10). Vi har ett lag som är riktigt bra, men vi klarar inte av det mentala. Vi får inte ut det vi vill och vi har för få som kliver fram. Det är oerhört frustrerande.

Under förra säsongen tog Sirius hjälp av mentala rådgivaren Curt Engquist, som även jobbat med Sirius fotboll, och efter första träffen bröt blåsvart då en sex matcher lång förlustsvit. Fortsätter det gå tungt kan det kanske vara aktuellt med något liknande igen.

Hur säkert sitter tränarduon Niklas Johansson och Kristofer Widlundh?

– Vi har fullt förtroende för dem och tittar redan nu även längre fram med tränartrojkan. Vi tycker att vår filosofi med långsiktighet känns skitbra.

Är det aktuellt med några förändringar i spelartruppen?

– Vi tittar löpande och då helst på karaktärer.

Till onsdagskvällens bortamatch mot Mullsjö stuvar Sirius om i laget – igen.

– Vi går tillbaka till en naturlig förstafemma, säger Stuxgren och berättar att Carl Kostov-Bredberg och Niklas Wallén går som backar bakom Joakim Olsson, Dan Johansson och Peter Berlin i förstaformationen.

Tobias Steineck, som släppte in elva mål mot Linköping, ersätts nu av Hampus Bodin i mål.