Mullsjö spelade riktigt bra och fick ännu mer energi av ledningsmålet efter halva den första perioden, gjort av Uppsalakillen Niklas Wallén (av alla!).
– Vi gjorde ingen speciellt bra match, men Mullsjö är inget dåligt lag. Dessutom har de en otroligt bra målvakt, säger Storvretatränaren Markus Puskala.

Storvreta spelade med ett alldeles för lågt (passnings)tempo under den första hälften av matchen. Mullsjö hade hela tiden laget på ”rätt” sida och var fantastiskt bra i positionsspelet när Storvreta hade bollen. Det var nästan så att man kunde höra hemmaspelarna räkna in motståndarna. Det var oftast ett Mullsjöben eller en Mullsjöklubba i vägen när Storvreta sköt.
– Vi hade 23 skott på mål men ska egentligen ha minst tio till i en sådan här match. Men jag håller med om att tempot var för lågt, det var en av anledningarna till att skotten inte gick igenom, säger Markus Puskala.

I början av den andra perioden gjorde Mullsjö 2–0 och då såg det mörkt ut för Storvreta. Mullsjö var helt enkelt bättre än Storvreta i det läget av matchen. Men så hände det något … Klockan tickade upp mot halva den andra perioden och plötsligt blev det lite jävlaranamma i Storvretas spel.
– Det är inte ofta som vi är mållösa efter halva matchen, säger Puskala.

Det behövdes ett powerplay för att Storvreta skulle göra mål. Hannes Öhman spelade fram till Mika Kohonen som sköt i nättaket. Någon underskattning från Storvretas var det inte, så var i alla fall känslan.
– Absolut inte underskattning. Vi vet att Mullsjö är bra. Vi kämpade och slet men gjorde fel saker alldeles för ofta, säger Puskala.

Kvitteringen kom dock efter en hård Storvretaforcering i den sista perioden. Det var Joel Kanebjörk som tryckte in bollen från nära håll. En liten kalldusch för hemmapubliken. Men Storvretas glädje blev kortvarig. Bara 27 sekunder senare kom 3–2, ett mycket snyggt avslut i krysset av Emil Kihlbom.

Mullsjö spelade inte som ett jumbolag. Det var enorm energi i laget – och framför allt: Tålamod, även om det blev lite stirrigt i den sista perioden.
– Som Mullsjö spelade i dag är det inget jumbolag, men det är ett ungt lag och de är ojämna. Nu har de ett par Uppsalakillar i laget som säkert var extra taggade, säger Puskala och kostar på sig ett litet skratt.

4–2 kom efter 12.58 (Viktor Gustavsson) och då blev uppförsbacken för stor för Storvreta. Laget tog ut målvakten Viktor Klintsten och hade några hyggliga chanser i slutminuten, men man var aldrig riktigt nära en poäng i den här matchen. Däremot borde Henrik Stenberg ha gjort mål på något av sina frilägen tidigare i perioden.
– Vi ska vinna mot Mullsjö, men de spelade bra och hade en fantastisk målvakt (Christian Qvisth) som fejkade en skada för att få vila, säger Puskala och drar lite på munnen.

Hur det var med den saken (fejkad skada) ska vi dock låta vara osagt, det får stå för Storvretatränaren. Qvisth var dock ute och haltade och kom tillbaka väldigt snabbt.
– Det känns väldigt tungt att förlora den här matchen. J-t tungt, säger Puskala.

Storvreta kan revanschera sig redan på lördag. Match hemma i Fyrishov.