Det märks att säsongens börjar närma sig sitt slut och matcherna bara blir viktigare och viktigare. Linköping hoppas ta en slutspelsplats och för dem är varje poäng nära nog på liv och död.
Därför var det minst sagt upprört i slutet av matchen när hemmalaget kvitterade till 6–6 – för att sekunden senare inse att målet dömts bort.
– Jag hade inte gnällt om det hade dömts mål, säger Storvretatränaren Thomas Brottman.

Storvretas målvakt Viktor Klintsten räddade Jonas Ågrens skott, men inte bättre än att bollen gick upp i luften och sedan över honom och in i mål. Men domarparet Ola Pettersson och Daniel Skoog valde att döma bort på grund av att en hemmaspelare befann sig i målområdet.
Brottmans tränarkollega i fjol, Jonas Pettersson, nu i Linköping, försvann snabbt in till domarna efter matchen för att få en förklaring.
– Från sidan känns det som att våran spelare blir knuffad in i målgården, säger Pettersson när han kommit ut.

Varken spelare, ledare eller hemmapublik blev speciellt mycket gladare när Jesper Berggren definitivt avgjorde tillställningen med att sätta 7–5 i öppet mål efter 19.43
Trots att smällarna var många var utvisningarna få. Även från Storvretalägret var det stundtals upprört under matchen.
– Vi hade pratat om att undvika det men lyckades väl bara till 50 procent, säger Kohonen.
– Är man trött i hjärna och ben lägger man fokus på fel saker. Vi hade fel fokus stundtals och jag är också en av syndarna, säger Brottman.

Storvreta fick en drömstart på matchen med mål av Hannes Öhman (tillbaka på allvar efter skada) redan efter 42 sekunders spel. Mika Kohonen satte sedan 2–0 (på straff)och 3–1 i den första perioden, en period där Storvreta var det bättre laget.
– Vi hade för stor respekt och stod på hälarna, säger Pettersson som tycker att den inledande perioden blev avgörande, trots att hemmalaget kämpade sig i kapp gång efter gång.

Efter en tidig 4–3-reducering av Linköping i tredje fick Storvreta sin andra straff i matchen. En straff som Henrik Stenberg missade.

Varför fick inte Kohonen slå även den?
– Mika har lagt så många …, säger Brottman.

Men det kändes lite onaturligt när Mika hade satt den första.
– Det kan tyckas, men jag vill få igång fler för det kan vara betydelsefullt i fortsättningen. Nu har ”Henke” bränt sin, säger Brottman som menar på att forwarden sätter dit bollen nästa gång han får chansen.

Gabriel Oredsson skickade upp 5–3 i krysset strax senare, men hemmalaget gav sig aldrig och reducerade till såväl 5–4 som senare även 6–5 innan det dramatiska avgörandet.
– Vi gör en rakt igenom helt okej match även om vi gör lite för mycket misstag på mittplanen, säger Kohonen.
Storvreta är nu mycket nära sin första serieseger någonsin. Förlorar Falun på måndagskvällen är det klart trots att två omgångar återstår att spela.