Storvretabacken Jesper Berggren var imponerad av det svenska laget.
- Det var en klassisk överkörning, vi körde över dom fullständigt, vi ledde ju med 10-0 innan vi släppte tre mål på slutet, säger Berggren som även fick glädjas åt att bli målskytt då han satte dit 7-0 målet i öppet mål(!) i slutet på andra perioden då Finland valt att plocka av målvakten vid en dubbelutvisning.
- Kul att få göra mål också, säger Storvretabacken som spelade i par med Henrik Qvist.
- Det funkade bra och laget gjorde det riktigt bra, vi såg ut som ett lag och alla kämpar och sliter och täcker skott, säger Berggren.

Sverige som hade ett relativt orutinerat på plats i Bern har imponerat under turneringen och tog tre raka segrar och även alla strafftävlingar och bärgade en överlägsen totalseger i EFT.
- Vi har jobbat hårt med olika detaljer och det funkade bra och det kändes riktigt bra under hela turneringen, säger Berggren.

Finland utan Mika Kohonen var blekt mot Sverige och hängde inte alls med i svängarna i Sporthalle Wankdorf.
- Vi bryr oss inte om vad Finland gjorde, vi koncentrerade oss på vårt spel, säger Berggren.

Storvretas Henrik Stenberg spelade i samma femma som Berggren och bidrog med bland annat en läcker assist fram till Patrik Malmströms 3-0 mål och satte även en straff i den efterföljande strafftävlingen. Joel Kanebjörk däremot tvingades kliva av på uppvärmningen.
- Han kände sig inte bra i kroppen och valde att kliva av, säger Berggren som nu går på välbehövlig vila.
- Skönt att vinna sista matchen för säsongen och nu blir det rejäl sommarvila, säger Berggren som funderar på att återuppta SM-guldfirandet igen.