Det blev förlust för Tierp i första kvartsfinalmötet mot Falkenberg inför drygt 160 åskådare i Centralhallen. Det blev dock ingen lättköpt seger för Hallandslaget som ju valde Tierp som kvarsfinalmotståndare.

- Jag har under veckan påpekat för spelarna att ha respekt för Tierp som har höjt sig spelmässigt under slutdelen av säsongen. Det blir också en annan typ av matcher i slutspelet jämfört med seriespelet. Vi är förstås mycket nöjda att vi vann, säger Falkenbergstränaren Patrick Aparicio.

Man kan undra så här i efterhand hur matchen slutat om Tierp tagit hem tredje som betytt att laget lett med 2-1 i set. Nu blev det istället Falkenberg som efter stora besvär vann setet med 26-24, detta trots att Tierp ändå skaffat sig en setboll vid 24-23. Det märktes sedan att gästerna kunde spela mer avslappnat i sista set och vågade spela ut.

- Vi hade behövt vinna den här matchen med tanke på att det nu väntar två tuffa bortamatcher. Detta var ändå vår bästa match mot Falkenberg denna säsong och det är något vi får tar med oss till returen på onsdagkväll, säger Tierpsspelande tränare Tom Lyon.

Nic Dubinsky var på ett stålande spelhumör men han mattades ändå något i sista set. Hos gästerna imponerade lagkaptenen Pedro Mendes mest.