Krönika Det blev ingen match i Vetlanda. Nu får vi vänta en vecka på avgörandet. Men oavsett detta har Rospiggarnas säsong varit sannerligen upp och ner och inte alls som lagledningen hade hoppats på. Skador och skakig form på många av förarna är huvudanledningen, men att fjolårets succé skulle upprepas var det nog ingen som trodde.

Frågan är vad lagledaren Mikael Teurnberg ska hitta på nu.

Jag vet att han har tankar på hur laget ska byggas, men det är ingenting som han har berättat om i detalj ännu. Men jag tänker spekulera en smula.

Artikelbild

Jason Doyle är redan klar – han är nyckelföraren nummer ett, en kille som kan åka hem VM-guldet på hemmaplan i Australien i oktober.

Andreas Jonsson kommer inte att lämna Rospiggarna, det är jag övertygad om.

Jag tror också att Teurnberg har ett gott öga till Jacob Thorssell och även till unge Max Fricke, som kan bli en storstjärna om han fortsätter att utvecklas.

Sedan blir det svårare – mycket svårare.

Det har talats om att Teurnberg vill få en kvalificerad förare i klass med Jonsson. Alltså ett snitt på mellan 1,80 och 1,90. Ingen dräpare, men ganska nära.

Om så blir fallet hänger trotjänaren Timo Lahti löst. Möjligen har han stärkt sina chanser under hösten, då han kört riktigt bra. Snittmässigt ligger han faktiskt i nivå med vad han gjorde i fjol.

Det gäller att hitta ett par förare med lågt snitt som kan höja sig.

Vetlanda skrev kontrakt med Szymon Wozniak, en lågsnittare som höjt sig så pass att han är topp-10 i elitserien. Det är sådana man måste hitta – i alla fall i den bästa av världar.