Från säkra källor i Sirius, som vill vara anonyma, fick UNT på torsdagsmorgonen uppgifter om att Sirius huvudtränare Nicklas Jonsson får sparken från klubben.

– Jaså? Det enda som jag fått höra är att de känner sig jättenöjda så det vore spännande att få veta varför, säger en minst sagt förvånad Nicklas Jonsson till UNT.

Du låter helt ovetande?

– Ja för det här vet jag ingenting om alls. Jag hade ett bra möte med ordförande i måndags och sportchefen verkar väldigt nöjd. Vi stämmer av läget med varandra varje dag och det finns inga indikationer från laget heller. Det känns extremt långsökt och låter jättekonstigt i min värld.

Samtidigt som Nicklas Jonsson chockeras över uppgifterna är han lugn och saklig när han beskriver sina fyra månader i Sirius.

– Jag är lyckligt ovetande om det här kan man säga. Det är ingen över huvud taget som sagt nåt. Järdö (sportchef på damsidan) har en nära dialog med gruppen och har sagt till mig att det är otroligt att det är så lugnt kring laget, alltså att det inte klagats någonting. Och jag skulle nog säga att jag är väldigt mån om hur spelarna mår.

SSL-tränaren funderar över vad som kan ligga bakom beslutet.

– Det måste ha hänt ganska allvarliga saker, särskilt eftersom det var varit snack om att jag ska förlänga kontraktet.

Enligt våra uppgifter ska du "ha sagt opassande grejer". Kommentar om det?

– Jaså, vad skulle det kunna vara? Jag har faktiskt ingen aning... Men visst kan jag ha ett vokabulär som kan vara olämpligt, att säga till laget att man ska visa balle och karaktär till exempel. Men det är såna där termer man slänger sig med, jag brukar faktiskt säga innan att "ni förstår vad jag menar när jag säger så här".

Siriustränaren berättar att spelare måste ha gått bakom ryggen på honom eftersom han bara fått positiva vibbar under försäsongen.

– Vi har pratat om att ha högt i tak och jag blir väldigt besviken om man inte säger när man är missnöjd med något. Det här känns bara jättekonstigt, jag har inget att dölja och ingen känsla av att något är fel. Men om det nu är så här klarar jag mig och går vidare i livet.

UNT har sökt Sirius sportchef Lars Järdö för kommentarer. Järdö avböjde dock frågor om Nicklas Jonsson och hänvisade i stället till Sirius ordförande Peter Tornberg, som ännu inte besvarat UNT:s samtal.