Efter att spelschemat för herrligan blev klart har det framkommit att tre av Uppsalas hemmamatcher inte kommer att spela i IFU Arena den kommande säsongen, utan i SEB USIF Arena ute i Rosendal. Hemmamatcherna det rör sig om är dem mot Södertälje Kings (3/11), Umeå (1/12) och Jämtland (9/3).

– Men, det är inte så dumt med Rosendal. Spelarna tränar ju där väldigt mycket, och ibland är det inte så dumt med en full hall med bra tryck i och med att det är en utmaning att fylla IFU. Det är lite för mycket platser för en vanlig en seriematch för vilket lag som helst egentligen. Varken vi, Sirius eller Storvreta lyckas med det i en vanlig seriematch, utan det är mer när det blir slutspel som det blir tryck, säger Daniel Fixelius.

Har ni prövat att byta speldagar?

Artikelbild

| Daniel Fixelius, ordförande i Uppsala Basket.

– Ja, vi har prövat, men det är ett pussel med alla lag. Det som ställer till det är att Borås, Luleå och Södertälje ska spela i Europa också och är styrda av deras spelschema.

Senast Uppsala Basket spelade ligamatcher i SEB USIF Arena var säsongen 2014/15. Den gången berodde flytten av ett par hemmamatcher på en kraftig höjning av hyran i den dåvarande hemmaarenan Fyrishov.

Någon permanent flytt är inte aktuell den här gången heller.

– Som det ser ut nu så behöver vi dispens från ligan för att spela i Rosendal, då den inte uppfyller ligakravet på antalet sittplatser. Därför är den inte aktuell som ordinarie arena. Nu har vi fått dispens för de här tre matcherna då IFU var uppbokad med annat, säger Daniel Fixelius vars lag framöver spelar träningsmatcher mot Södertälje (lördag) och Köping (söndag) i Rosendal.

Uppsala Baskets ligapremiär är hemma mot Borås Basket 6 oktober i IFU Arena.