UNT kunde i början av september avslöja att Sirius låg i en ekonomisk tvist med akademin Soccer Soldier om övergångssumman för Kingsley Sarfo. Soccer Soldier hävdar att man enligt avtalet med Sirius har rätt till 50 procent av transferpengarna för Sarfo medan Sirius hävdar att Soccer Soldier inte har rätt till pengarna eftersom Sarfo var amatör då han representerade klubben, något som Sirius har styrkt genom att titta i Fifas transfersystem. Tvisten har pågått i flera månader, men hos Sirius juridiska ombud Stefan Alvén har det varit tyst.

– Jag har inte hört någonting från motsidan och det känns lite märkligt. Om det är så att de verkligen tycker att de har rätt och har alla papper på plats, de vill ändå ha ganska mycket pengar, så vore det logiskt att ligga på mig och kontakta mig som ombud, säger Alvén.

De har inte hört av sig?

– De har inte hört av sig en enda gång, det har alltid varit jag som har kontaktat och då har de svarat knapphändigt. De har i stället försökt att driva processen via media och det brukar man säga att man gör när man inte har ett solklart case utan vill skapa opinion och känslor hos läsarna i ämnet.

Totalt handlar det om cirka 6,5 miljoner kronor av transfersumman som landade på runt 13 miljoner kronor från Malmö FF.

Vad kommer att hända nu tror du?

– Vi befarar, eller det finns en risk för att det kommer att komma fram något dokument från fotbollsförbundet i Ghana som man inte har presenterat tidigare. Vi kommer då att ifrågasätta varför man inte har presenterat det tidigare och i sådant fall skulle vi vilja titta på äktheten. Det är inte ovanligt att det går att köpa dokument från vissa fotbollsnationer säger ryktena.

Att Soccer Soldier inte har legat på mer för att få pengarna tycker Alvén stärker Sirius misstanke om att avtalet inte är giltigt.

– Sirius kommer att göra rätt för sig om vi får klarhet i de frågar som vi har ställt. Nu blir man mer misstänksam om att avtalet inte är rätt och ju mer tid som går desto mer talar för det. Hade allt varit klockrent från motsidan så hade de rimligtvis presenterat detta direkt och då hade Sirius betalat. Vi vill bara få klarhet i det hela, säger Alvén.

Det är med andra ord oklart hur det här kommer att sluta. Sirius har i alla fall reserverat pengarna för tillfället.

– De pengar som skulle kunna tillhöra någon annan har vi avsatt på ett särskilt konto om det mot förmodan skulle visa sig att vi skulle behöva betala, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom.

UNT har sökt Soccer Soldiers juridiska ombud Martin Klette utan framgång.