Snötäcket breder ut sig över hela Sunnerstabacken och skapar en tilltalande atmosfär. I symbios med hamburgerlukten och spillt kaffe skapas en familjär stämning vid klubbstugan. Intill skidliften står Lukas Lewander(vinnare av H 12–13 klassen) och William Gustavson och dividerar om pjäxor och valla. Lukas som tävlar i pojkar 10–11 år tilltals av cupkänslan:
– Det är kul att vara här och åka, jag har åkt så mycket jag bara kunnat hela vintern.
Han får medhåll från sin klubbkompis från Uppsala SLK:
– Jag tycker det är jättekul med UNT-cupen, säger William samtidigt som han slentrianmässigt slår båda stavarna mot sina pjäxor.

Vilken är den roligaste disciplinen?
– Super-G, helt klart, säger pojkarna unisont trots att det var slalom som gällde under lördagen.

Tävlingsledaren Fredrik Netzel rör sig över hela området med skidorna i högsta hugg och hans gröna mössa gör honom synlig och tillgänglig för alla deltagare.
– Vi har ju haft två riktigt bra vintrar nu och det hjälper oss väldigt mycket, säger Fredrik och fortsätter:
– Målet med UNT-cupen är att rekrytera så många nya som möjligt och det är därför vi har våra ”Prova på” klasser. Det är ett jättebra skyltfönster och det betyder mycket att vi får möjlighet att synas.

Artikelbild

| UNT-cupen i slalom vid Sunnerstabacken Stina Hellgren 9 år från Roslagens alpina har taggats sig på kinden med UNT-märke

Hur jobbar ni för att få ännu mer uppmärksamhet?
– Många vet nog inte att vi finns men vi jobbar aktivt med friluftsfrämjandet, men därigenom kommer redan kunniga åkare så när det gäller nyrekrytering är UNT-cupen perfekt.

En blandning av gediget arrangemang, idealiska väderförhållanden och uppsluppna deltagare bidrog till att UNT-cupen blev ett lyckat evenemang och många känner nog precis som Filippa från Täby SLK:
– Jag vill komma tillbaka nästa år, får jag det, mamma?