Förra veckan avgjordes Selected Player 2011 i Stockholm. Selected Player är ett koncept startat av Svenska Innebandyakademin – som har målet att utveckla individen. Svenska Innebandyakademin ser sig som ett komplement till Svenska Innebandyförbundet – som ansvarar för våra landslag.

Under hösten och våren har distriktslag runt om i Sverige mötts och därigenom har det tagits ut 17 spelare i varje årskull som kallas för Team Sweden. Uppland kan stoltsera med 12 spelare i de olika Team Sweden-lagen som i dagarna möter Selected Players från Finland, Danmark och Norge. Gustav Klang från Hagundas pojkar 95 är en av de uttagna spelarna:
- Det känns jättebra att vara uttagen, jag hoppas vi vinner matcherna och att det går så bra som möjligt för mig. Jag tror det kan ge mycket att lära känna nya personer, säger Klang, vars styrka är skottet.

Spelarna kommer utöver högklassiga matcher även att tränas av Innebandyakademins instruktörer – med fokus på bl.a. bollbehandlig, speluppfattning och närkampsspel.