Han har bara varit plats i en dryg månad, men redan nu har projektledaren för bandyfinalerna Ola Rosén blivit varm i kläderna.

– Jag har det operativa ansvaret och ska se till att allt flyter på och att allt går som det ska. Företagsförsäljningen är en del, men där har jag hjälp av ett säljbolag. Just nu är det mycket upphandlingar med läktarbygge bland annat och med biljettsystem, säger han.

Svenska bandyförbundets avtal med Uppsala kommun sträcker sig över de tre kommande åren, samt att det finns en option på ytterligare två år.

Målet för Ola Rosén redan under det första året är alltså att sälja ut Studenternas IP under lördagen när herr- och damfinalen avgörs 17 mars. Preliminär tid för herrarna är 16.00 och för damerna 11.00. 8 december släpps biljetterna till allmänheten.

– Vi räknar med en publikkapacitet på runt 20 000. Fotbollsplanen ska byggas om på Studenternas vilket komplicerar vårt läktarbygge lite grann kanske, så det kommer se lite olika ut varje år på arenan, men minimum är 20 000, säger Ola Rosén och fortsätter:

– Vi kommer att fokusera på bara mer än en match. Vi kommer att hitta aktiviteter över tid som ska bidra till en bättre upplevelsevärld. Vi ska ruta in hela staden i bandy under mars egentligen och hitta på happenings så att det syns att finalen är tillbaka, fortsätter Rosén om evenemanget som väntas omsätta mellan 14–15 miljoner kronor sammanlagt.

Den senaste tre SM-finalerna på Tele2 arena har lockat 16 836 som flest. Man kan fråga sig om det hela är realistiskt.

– Ja, det tror jag. Vi kan nog rida lite grann på vågen att finalen är tillbaka. Bara under den här tiden som jag har varit här har jag märkt av hur stort intresset är både bland lokalbefolkningen, men också från näringslivet. Många vill vara med på det här tåget, och många ser möjligheten att vara med och bidra, fortsätter Rosén.

Har ni satt upp någon miniminivå publikmässigt?

– Minst 15–16 000, där ska vi definitivt vara, sedan är vi lite beroende av väder och vind. 18-19 tusen kan vara bra, men vi kommer att ha 20 000 som mål.

Den senaste herrfinalen i Uppsala, som spelades 2012, mellan Sandviken och Villa lockade 19 646 åskådare.