Redan våren 2012 var David Fällman på gång till Sirius, men den gången valde mittbacken att skriva på för Gefle efter en tids provspel (som då spelade i allsvenskan). Där gjorde Fällman succé och lämnade klubben efter fyra säsonger för kinesiska Dalian Transcendence.

Men nu är 27-åringen ute på marknaden igen då kontraktet har löpt ut med den kinesiska klubben efter två säsonger.

Enligt Fotbolldirekt så ska Sirius nu vara beredda att lämna ett kontraktsförslag till Fällman, som själv uppges vara lockad av spel i Uppsala nästa säsong.

Men Sirius ska inte vara ensamma om att vilja värva honom – utan intresse sägs även finnas från Gif Sundsvall och från klubbar i MLS.

En annan försvarsspelare som Sirius är intresserat av är Vasalunds Axel Björnström – som UNT tidigare har berättat om. Vänsterbacken/yttern har dock ett år kvar på kontraktet med division I-laget, som den här säsongen åkte ned i division II, och tränade i förre veckan med seriekonkurrenten AIK.

– Flera klubbar har visat intresse för Axel, bland annat Sirius och ytterligare lag i allsvenskan och superettan. Det finns konkreta bud, har Vasalunds sportchef Chengis Rehman tidigare sagt till UNT.

Sirius och tränaren Kim Bergstrand har som uttalad princip att inte kommentera spelare som inte tillhör klubben.