Aprilvädret spökade rejält för Gusk som ledde med 2–0 och var på väg mot tre säkra poäng i sin hemmapremiär mot Enskede. Spelet på Löten hann pågå i 70 minuter innan matchen fick avbrytas på grund av att planen täcktes av flera centimeter snö.

– Jag har aldrig varit med om något liknande och jag har aldrig varit om att en match har blivit bruten på grund av snö, säger Gusks tränare Max Andersson, som riktar kritik mot Uppsala kommun.

– Domaren gör helt rätt som bryter matchen, men det är jättetråkigt naturligtvis och särskilt när vi spelar på den enda godkända planen i Uppsala som har värmeslingor och så är värmen inte påslagen … Det hade räckt för att spela klart de sista tjugo minuterna. Det känns som Uppsala kommun i ett nötskal, säger Max Andersson.

Om 2–0-resultatet ska stå, eller om matchen ska spelas om eller färdigställas vid ett annat tillfälle är oklart.

– Det är upp till Svenska fotbollförbundet att bestämma. Jag kommer att skriva en rapport och berätta om att matchen avbröts vid ställningen 2–0 och anledningen varför den avbröts, berättar huvuddomaren Agnes Emborg.

Gusk visade att de var det bättre laget så länge det gick att spela på konstgräset. Tyra Kajgård skickade in 1–0 tidigt i första halvlek och Josefin Roempke Lindström utökade till 2–0 tidigt i andra halvlek. Däremellan handlade det mesta om hemmalaget som visade med all önskvärd tydlighet att det är skillnad mellan toppen och botten i division I.

– Under de 70 minuterna vi spelade var det bara ett lag på planen och vi ska göra tre, fyra baljor till. Man ser att det är två lag med olika nivåer, de vill klara sig kvar och spelar efter det och vi vill vinna och komma högt upp i serien, säger Max Andersson.