Det är deras framgångar under 2011, med SM-bronset som största merit, som har tagit dem hela vägen till denna internationella tävling. Laget består av sju tjejer i åldern 11-24 år.

Förutom ett bra resultat i Holland satsar laget på att försvara sin pallplats i kommande SM som går av stapeln i sommar. Hästen de når sina framgångar med heter Crescendo. Han är en stor herre med sina 185 centimeter i mankhöjd. För att bli en bra voltigehäst krävs det höjd, styrka och ett lugnt temperament. Crescendo har, tillsammans med laget, utvecklats till en mycket rutinerad voltigehäst som nu gör sitt inträde på den internationella arenan.

Uppsala Voltige representeras också av den individuellt startande Elin Härkönen, som tävlar i klassen svår klass juniorer. Hon innehar både titeln svensk mästarinna och silvermedaljör i de nordiska mästerskapen för individuella juniorer 2011. Elin Härkönen satsar på att kvalificera sig till de Europeiska mästerskapen och tävlingen i Ermelo är en av deltävlingarna till kommande EM i augusti i Slovakien. Förutom detta mål satsar Elin på att försvara sin titel som Svensk mästarinna även 2012. Hon tävlar i Ermelo på en lånad häst då hennes egen häst, Highchamp, ännu inte har den rätta tävlingsrutinen. Elin Härkönen hoppas dock på att försvara sin SM-titel på sin egen Highchamp.