Luleå är regerande svenska mästare, leder basketligan och har bara förlorat två matcher på hemmaplan de senaste två åren. Det blir med andra ord en tuff nöt att knäcka för Uppsala Basket som i sin tur ligger näst sist i tabellen inför fredagens match.

– Vi måste spela på topp och göra en nästintill perfekt match om det ska vara möjligt att vinna däruppe. Vi kommer att komma dit och vara fokuserade, taggade och redo. Det som blir viktigt för oss är att få en bra start, speciellt på bortaplan. Det handlar om att hålla fokus, men vi ska dit och chocka. Det är vår inställning, säger coachen Kevin Gaines.

Vad blir viktigt i spelet?

– Att kontrollera tempot tror jag. De är otroligt starka hemma, men samtidigt är det kul att spela i Luleå mot ett av de bästa lagen och med en bra inramning. Vi ser fram emot det, säger Gaines.

Under onsdagen fick Uppsala Basket ett bra besked inför den kommande månaden då det stod klart att Viktor Gaddefors förlänger sitt kortidskontrakt.

– Det betyder att vi får behålla en av de bästa spelarna i basketligan. Det gör oss mer slagkraftiga och betyder jättemycket för oss. För Viktor är det en chans att fortsätta utmana sig själv att spela på en hög nivå. Så länge han är här så är vi tacksamma.

I övrigt är det också bra nyheter för Uppsala Basket som har alla spelare friska och krya. Laget flyger upp till Luleå under fredagen och sover över efter matchen innan man under lördagen återvänder till Uppsala.

– Det känns som en bra uppladdning, säger Gaines.