Det står sedan tidigare klart att Sirius hemmamatch mot Kalmar FF flyttas till Gävle. Anledningen är att Studenternas gräsmatta inte är i tillräckligt bra skick. Enligt Uppsala kommun, som äger arenan, så ligger framförallt det kalla vädret bakom planens dåliga skick.

– Det är klart att vädret är jätteviktigt för att få gräset att börja växa och må bra – det har varit minusgrader nattetid vilket givetvis har varit negativt, säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrott och fritid på Uppsala kommun.

Nästa hemmamatch spelas den första maj mot Jönköpings Södra. Det återstår att se om planen hinner bli bättre tills dess – men när det kommer till vädret så väntar inga större förändringar.

– Nästa vecka så verkar det hålla i sig med minusgrader på natten och mellan fem och tio grader på dagen, säger Stina Kihlgren, meteorolog på SMHI.

En liten ljusning kan dock ses lagom till valborgshelgen.

– Då kan det ligga runt tio plus på dagen och kring nollan på natten, säger Stina Kihlgren.

Uppsala kommun har bland annat tagit in extra personal för att råda bot på gräsproblemet.

– Vi har sedan första hemmamatchen jobbat kontinuerligt med täckduk. Det har blivit bättre men det är fortfarande inte bra. Vi kommer att jobba på alla sätt vi kan för att få ordning på gräsplanen, säger Josefine Åhrman.