Publicerad: 2013-02-07 07:24, senaste uppdaterad: 2013-02-07 07:02
Läs upp

Ännu en viktoria för Fasth

NHL-målvakten Viktor Fasth radar upp segrar. Natten till torsdag svensk tid räddade Anaheim-målvakten samtliga 31 skott i 3-0-vinsten borta mot Colorado.

Fasth höll därmed sin första nolla i NHL och utsågs till matchens näst bästa spelare. Svensken har inlett proffskarriären med fyra raka segrar och är högst delaktig i att Anaheim, som missade slutspelet förra året, fått sin bästa säsongsstart under klubbens historia. Laget har sju segrar på nio matcher.

-Killarna kämpar hårt framför mig och gör det lätt för mig att stå där i mål, sade Fasth till NHL:s hemsida.
-Nollan är en liten bonus. Viktigast är att vi vann och fick en bra start på vår bortaturné, fortsatte 30-åringen som är etta i statistiken både för insläppta mål per match och räddningsprocent.

Det var något av veteranernas kväll i Denver. Sheldon Souray, 36, inledde målskyttet efter sex minuter och innan första perioden var över hade Saku Koivu, 38, ökat på till 2-0. Souray och 42-årige Teemu Selänne stod för förarbetet.

Koivu fick även en passningspoäng när Francois Beauchemin sköt 3-0 i mittperioden.

Dallasforwarden Loui Eriksson hade en assist i lagets 3-2-seger borta mot Edmonton. Jaromir Jagr gjorde segermålet i förlängningen.

Av: TT

torsdag 24 april

KRÖNIKA
"Någonting har hänt med Sirius den senaste månaden. Från locket på i alla lägen – om det ens gick att nå någon i ledningen på telefon – till en optimism och framtidstro..
Håkan Lundh om Sirius bandy och Patrik Nilsson.

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »