• lördag 29 april 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
100 dagar utan innehåll Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Åtgärdspaket ska ta Brynäs ur svacka

Vila, träning och ett hemligt åtgärdspaket under landskampsuppehållet ska ta Brynäs ur lagets avgrundsdjupa formsvacka.

-Vi har redan satt in vissa åtgärder, och har flera på gång, sade Tommy Jonsson, Brynäs tränare efter lagets sjätte förlust i rad på lördagskvällen.

Luleå stod för motståndet, och norrbottningarna vann med 5-1 utan större besvär. Brynäs hade energi och fart i fem minuter. Sedan gjorde Niklas Fogström 1-0 till hemmalaget.

-Då går vi ned och det blir en helt annan stämning, uppförsbacke, sade Tommy Jonsson.

Svenska mästarna har en seger på de senaste elva matcherna.

Ishockey beskrivs som en fysisk sport. Men lika mycket är det en mental sport.

-Definitivt, det är inget snack om den saken. Så är det i alla sporter där man ska visa upp sig och synas i sömmarna. Börjar man tvivla på sig själv kan det leda till destruktiva tankar och så blir det misstag, det är ju knoppen som styr, sade Tommy Jonsson.
-När man kommer in i ett flow, då är det precis tvärtom, då tänker man inte alls, då bara gör man det man ska, sade han.

Landskampsuppehållet under Oddset hockey games ger Brynäs en välbehövlig chans till omstart.

Vilka åtgärder som ska vidtas för att hitta tillbaka till vinnarformen vill inte Tommy Jonsson avslöja.

-Vi började redan i förrgår men det är för tidigt att se effekten av det redan nu. Vad vi mer har på gång vill jag inte berätta i det här forumet, sade han på presskonferensen efter matchen i Coop Arena.

Sebastian Wännström gjorde comeback i matchen efter sin sejour i NHL:s farmarlag. Backen Robin Jacobsson, i Luleå för ett par dagar sedan, gjorde debut för Brynäs i matchen.

Han fick en tung start och var inne på fyra av Brynäs baklängesmål, bland annat när Niklas Fogström gjorde 1-0.

Luleå hade en 4-0-ledning efter bara några minuters spel av andra perioden.

Då bytte Brynäs målvakt, Johan Holmqvist fick lämna plats för Robin Rahm.

Rahm visade god form och såg ut att få hålla nollan under sin del av matchen, men med fem minuter kvar sprätte Cam Abbot in sitt andra mål för kvällen.

David Rautio i Luleåkassen låg bakom målet när han störtade långt ut i vänstra tekningscirkeln för att hindra en Brynässpelare att ta pucken. Rautio vann kapplöpningen och stötte pucken långt upp i banan, där Luleåspelare tog den och anföll.

En dryg minut senare gav före detta Luleåspelaren Sebastian Enterfeldt Brynäs ett tröstmål när han lirkade in pucken bakom Rautio vid en tilltrasslad situation framför kassen.