Det svävas på moln just nu i Chelsea, såväl bland spelare som supportrar. Finalplatsen i Champions league firades grundligt hemma på Stamford Bridge på söndagen.

Både på läktarna och på planen.

6-1 (4-0) mot stackars QPR som samtidigt skickades en bit närmare en höst som inleds i The Championship och inte i Premier league.

Och ovanför molnen svävar Fernando Torres.

Det var hans 2-2-mål i tisdagens semifinalretur på Camp Nou som definitivt tog Chelsea till finalen mot Bayern München på Allianz Arena 19 maj.

Vad det målet betydde för Chelsea vet alla.

Hattrick av Torres

Vad det betydde för honom visade han på söndagseftermiddagen. Det var den "gamle" Torres. Torres från tiden i Atletico Madrid och de första åren i Liverpool. Han jagade på allt, han vågade - och han gjorde gång på gång det Chelsea betalde en dryg halv miljard kronor för för 15 månader sedan.

Mål.

Tre till och med. Och på raken. 3-0, 4-0 och 5-0.

Ingen nu aktiv spelare kan ha fått utstå så mycket spott och spe, så mycket kritik (en hel del berättigad) som spanjoren. Alla svårigheter, hans djupa och långa formsvackor, gjorde honom till synonymen för en fiaskovärvning.

Det är numera historia. Torres tog med sig matchbollen ut från Stamford Bridge, applåderad av klubbägaren Roman Abramovitj.

Kamp om CL-platser

Med storsegern spetsade Chelsea till kampen om plats tre och fyra i tabellen. Med en match mindre spelad är Chelsea nu fem poäng efter trean Arsenal och en poäng bakom Tottenham och Newcastle.

Vinner Chelsea Champions league-finalen är klubben automatiskt kvalificerat för nästa säsongs turnering som regerande mästare.

Då får enbart ettan, tvåan och trean i Premier League.

Förlust i München och lag fyra i tabellen får kvala till Champions league. Den placering Chelsea gärna vill säkra innan det är dags att ta sig an Bayern München.

I den fajten är Tottenham i allra högsta grad fortfarande med efter 2-0 mot Blackburn senare på söndagen. Marcus Olsson spelade hela matchen som vänsterback medan Martin Olsson satt på bänken. Det mesta talar för att Blackburn, som är näst sist i tabellen, åker ur ligan.